Atelier Springael

"Atelier Springael" erkend door

de overheid (Commissie Ambachtslieden)

De overheid wil ambachten opnieuw in de kijker zetten aan de hand van een wettelijke erkenning. Na meer dan 20 jaar ervaring en veel passie voor de mooie ambacht glas in lood laat ik jullie met enige trots weten dat ik (Atelier Springael) door de overheid (Commissie Ambachtslieden) erkend ben als ambachtsman


De erkenning gebeurd op basis van deze punten


  • het authentieke karakter van de activiteit
  • het belang van de handenarbeid
  • Kwaliteit en traditie
  • Creatie en innovatie
  • De knowhow als ambachtsman


Een grotere zichtbaarheid bij het publiek


Dankzij het logo dat ik mag gebruiken als gevolg van mijn wettelijke erkenning, kan ik rekenen op een grotere zichtbaarheid bij het publiek. Alle ambachtslieden die de hoedanigheid krijgen, zijn terug te vinden in het register van ambachtslieden.


Dag van de ambacht


Als wettelijk erkend ambachtsman mag ik deelnemen aan de “Dag van de ambacht”. Op die dag zetten verschillende ambachtslui hun atelier open om kennis te maken met hun ambacht. Ook wij zetten ons atelier open waar passie, kwaliteit en vakmanschap centraal staan. In ons atelier hebben we “respect voor het verleden” en “oog voor de toekomst”.


Beginner workshop "glas in lood"


Wil jij ook kennis maken met de prachtige ambacht "glas in lood" en ons atelier?  Dat  kan het hele jaar door door deel te nemen aan één van onze workshops.

Neem een kijkje in onze projecten 

Hedendaagse, historische en moderne glasramen